Zoon Schumacher rijdt test met kampioensbolide van vader Michaël
Foto: rr
Mick Schumacher heeft afgelopen woensdag op het circuit van Spa-Francorchamps getest. Hij deed dat in een Benetton F1-bolide waarmee zijn vader Michael Schumacher in 1994 wereldkampioen werd.

Binnen twee weken vindt de GP van België plaats op het circuit van Spa-Francorchamps. Het zal dan ook 25 jaar geleden zijn dat Michael Schumacher in 1992 zijn allereerste overwinning in de Formule 1 behaalde. De Duitse zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 deed dat uitgerekend op het circuit van Spa-Francorchamps, het circuit waarop hij een jaar eerder ook zijn F1-debuut maakte.

Ter gelegenheid daarvan zal er een demo gegeven worden met de Benetton-Ford B194 waarmee Michael Schumacher in 1994 wereldkampioen werd. Achter het stuur zal niemand minder dan Mick Schumacher zitten en die heeft de bolide van zijn vader eerder deze week al uitgetest, zo bericht 'La Dernière Heure'. 

Om de identiteit van Mick Schumacher te proberen verhullen reed Mick Schumacher met een 'neutrale' helm. De bolide was wel bestikkerd met de hashtag #KeepFightingMichael, die werd gelanceerd om Michael Schumacher te steunen na zijn dramatisch ski-ongeval.

De nog steeds maar 18-jarige Mick Schumacher heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij in de loop van de komende jaren in de voetsporen van zijn vader wil treden en zelf wil racen in de Formule 1. Met de F1-demo in de Benetton-Ford B194 van zijn vader zal hij alvast niet alleen het publiek van de Belgische GP vermaken maar ongetwijfeld ook zelf een emotioneel moment beleven.

Normaal gesproken wordt de F1-bolide uit 1994 veilig bewaard in het Michael Schumacher Museum. Heel uitzonderlijk heeft de bolide dat museum nu dus toch verlaten om Mick alvast de kans te geven om te testen met de wagen alvorens hij binnen twee weken opnieuw achter het stuur zal kruipen om er een demo mee te geven. De F1-demo zal op zondag 27 augustus, ongeveer een uur voor aanvang van de GP van België, plaatsvinden.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: