Een 56-jarige man en een jong meisje (8) zijn om het leven gekomen nadat een sportvliegtuigje een noodlanding maakte op het strand van St. João da Caparica, nabij Lissabon. Er viel ook een lichtgewonde.

Een klein vliegtuigje, een Cessna heeft woensdag een noodlanding gemaakt op een strand in de buurt van Lissabon en daarbij twee strandgasten gedood. Dat berichten Portugese media. De twee dodelijke slachtoffers zouden een man en een klein kindje zijn. Beiden werden gegrepen terwijl het vliegtuig een noodlanding maakte. Volgens ooggetuigen kwam het vliegtuig muisstil en heel traag aangevlogen, vermoedelijk had het motorpech.

De twee dodelijke slachtoffers zouden niet verwant zijn. Het meisje was er aan het zonnebaden met haar ouders, het mannelijke slachtoffer kwam om nadat het vliegtuig over zijn benen reed.

De twee inzittenden zijn ongedeerd. Nog volgens Portugese media betreft het een instructeur met danig wat ervaring en een student-piloot. De vliegclub van de instructeur stelt dat het vliegtuig in perfecte staat was en dat ze het onderzoek naar de noodlanding afwachten.

Waterlanding

Een expert stelt aan het Portugese RTP Nieuws dat in zulke noodgevallen het protocol voorschrijft te landen op water en niet op een strand vol badgasten. Het is echter wel een pak gemakkelijker en veiliger voor de inzittenden om te landen op een strand, mogelijk maakte de piloot een inschattingsfout.

Het dramatische voorval vond plaats op het strand van Caparica, zo’n 30 kilometer ten zuiden van de Portugese hoofdstad. Sommige zonnekloppers zouden in paniek de zee zijn ingelopen. Volgens een ooggetuige aan tv-zender SIC Noticias scheerde het vliegtuigje eerst laag over het strand alvorens te landen.