Recept

Cocktails: Blue Hawaiian en Gin-Tonic met een twist

1 augustus 2017Redactie | Bron: VTM

Zegt de cocktail Blue Hawaiian je niets? Dit zomers drankje maak je op basis van Blue curaçao. In plaats van rum gebruiken wij wodka. Geen zin in zoet? Ga dan voor één van de variaties op de gewone Gin-Tonic.

Blue Hawaiian

Ingrediënten
4 el kokosrasp
1 limoen
100 ml ananassap
75 ml Blue curaçao
50 ml wodka
50 ml kokosroom
1 handvol ijsblokjes

Bereiding

1. Doe het sap van een limoen in een kommetje. Lepel de kokosrasp in een ander kommetje. Haal de rand van de glazen door het sap en dan door de kokosrasp.

2. Neem een blender. Doe er het ananassap, ijsblokjes, wodka en blue curaçao bij. Mix fijn.

3. Giet in de glazen. Schol!

Recept: Gin-Tonic met komkommer en limoen

Ingrediënten
3 cl limoensap
6 cl gin
3 cl muntsiroop
1 flesje tonic
1 schijfje limoen
1 schijfje komkommer

voor de muntsiroop

100 g suiker
100 g water
1 handvol munt

Bereiding

1. Maak eerst de muntsiroop. Breng water, suiker en de munt aan de kook. Zet af en laat een halfuur trekken. Zeef en bewaar koel.

2. Doe ijsblokjes in een glas. Voeg limoensap, gin en muntsiroop toe.

3. Werk af met limoen, komkommer en tonic.

Recept: Gin-Tonic met aardbei en basilicum

Ingrediënten
6 cl gin
1 flesje tonic
1 el aardbeiencoulis
enkele aardbeien
1 schijfje citroen
1 takje basilicum

Bereiding

1. doe de ijsblokjes in een glas. Giet er de gin en aardbeiencoulis bij.

2. Werk af met tonic, aardbeien, citroen en basilicum

Recept: Gin-Tonic met bloedsinaas en tijm

Ingrediënten
6 cl gin
1 flesje tonic
6 cl bloedsinaasappelsap
enkele takjes tijm
1 schijfje bloedsinaasappel

Bereiding

1. Doe ijsblokjes in een glas. Giet er het sap en gin bij.

2. Werk af met tonic, bloedsinaasappel en tijm.