Verdachte drievoudige moord Moere gearresteerd
Foto: dji

De verdachte van een drievoudige moord in Moere, bij Gistel, is woensdagavond in Oostende gearresteerd.

Een grootvader, zijn vrouw en hun kleindochter werden dinsdagavond doodgestoken in het West-Vlaamse Moere, een deelgemeente van Gistel. De feiten speelden zich rond 21 uur af in een woning aan de Alfons Vanheestraat.

De politie startte meteen een klopjacht op de dader, vermoedelijk de ex-vriend van het jonge slachtoffer. Die zou, volgens de buren, het meisje al een tijdlang lastiggevallen hebben. Hij zou niet hebben kunnen verkroppen dat zijn relatie met het 18-jarige meisje op de klippen was gelopen.

De vermoedelijke dader had enkele dagen voor de feiten ook een afscheidsfilmpje op YouTube geplaatst waarin hij, in het Engels, zegt dat het leven er voor hem op zit. Hij richt zich daarbij ook tot zijn ex-vriendin. ‘Het enige wat ik wilde, was jou bij mij hebben. Ik weet dat je niet terugkomt. Het doet zoveel pijn.’

Woensdagavond rond 18.30 uur werd de man in de Delhaize in Oostende opgepakt. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Meer informatie kan het parket op vraag van de onderzoeksrechter nog niet vrijgeven. In principe beslist die laatste donderdag over de aanhouding van de verdachte.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.