Espresso-tonic: fris en bitter met een kick
Foto: mmemrla via Instagram

Liefhebbers van sterkedrank vullen hun kop koffie al jaren als dessert aan met een flinke scheut whisky, wodka of cognac. Een uniek alternatief voor niet-drinkers gaat nu de wereld rond.

Dat koffie verfrissend kan zijn, is al lang geen geheim meer. IJskoffie’s weten ons al langer te plezieren, toch kreeg u wellicht nog geen espresso-tonic aangeboden op restaurant. Na Australië en Amerika heeft het unieke goedje nu pas zijn intrede gemaakt in Europa. Zo maakt u in eigen keuken een espresso-tonic, dé frisse en bittere cocktail met een kick om uw gasten gegarandeerd mee te verrassen. 

Ingrediënten

- IJs

- Tonic

- Verse kop espresso

- Schijfje limoen

- Basilicum

Bereidingswijze

Voeg een vijftal klontjes ijs toe in een glas en giet er het volledige flesje tonic overheen. Garneer het glas met een schijfje limoen en basilicum. Giet de espresso met een kannetje bij de tonic. Serveer en geniet!