Eet de wereld rond op de beste culinaire vakantieplekken
Foto: iStock

Wie op vakantie het liefst geniet van lekker eten, reist het best naar Hong Kong, Sao Paulo of Tokyo. Dat blijkt uit een lijst met ‘de beste vakantieplekken voor foodies’ van Booking.com.

Al reizend nieuwe gerechten ontdekken zou volgens hotelsite Booking.com winnen aan populariteit. ‘Culinaire reizen zijn een steeds groeiende trend, waarbij reizigers nieuwe smaken willen ontdekken en zich helemaal willen onderdompelen in de lokale cultuur, waar voeding een groot deel van uitmaakt’, aldus het hoofd van marketing bij Booking.com Pepijn Rijvers. ‘Ze zijn niet alleen op zoek naar luxueuze en gastronomische ervaringen, maar willen ook lokale streetfood proeven.’

Culinaire reizen zijn vooral in opmars bij millennials tussen 18 en 34 jaar oud, die het liefst naar Aziatische en Zuid-Amerikaanse plekken reizen. De top drie met 'beste vakantieplekken voor foodies' bestaat uit Hong Kong, Sao Paulo en Tokyo. De lijst wordt verder aangevuld met Athene, Kuala Lumpur, Melbourne, Bangkok, Granada, Las Vegas en Buenos Aires.