Dit is het populairste optrekje op Airbnb

Maakt u op Airbnb een lijstje aan met alle droombestemmingen die u onder ogen komen? Dan bestaat de kans dat deze boomhut, die een man uit Atlanta in de VS in zijn tuin bouwde, er instaat. Liefst 300.000 mensen per maand bezoeken het zoekertje en het is daarmee het populairste op Airbnb.

Peter Bahouth bouwde achttien jaar geleden in een bos in zijn achtertuin een boomhut die blijkbaar tot de verbeelding spreekt van mensen wereldwijd. Het is pas toen hij hoorde dat er zoiets bestond als Airbnb dat hij het begon open te stellen voor reizigers. Vandaag komen er maandelijks 300.000 bezoekers langs op zijn pagina en er zijn bijna 150.000 mensen die het in hun ‘Wishlist’ hebben staan.

Een nachtje doorbrengen in de boomhut kan vanaf 325 euro. Je krijgt er onder andere een rondleiding bij door Peter die zichzelf ook als milieuactivist bestempelt en je er onder meer kennis laat maken met de 165 jaar oude boom waarin je zult overnachten.

‘In het begin wist ik niet hoe ik me erbij zou voelen dat er hier vreemden over de vloer zouden komen’, vertelt hij in een interview met Today. ‘Maar dan begon ik me te realiseren dat de personen die hier logeren iets fantastisch meemaken dat vaak veel betekenis voor hen heeft en op die manier kreeg het ook meer betekenis voor mij.’