Belgen zijn geen fervente kampeerders
Foto: Getty Images

Belgen die de valiezen pakken, doen dat met hoge verwachtingen van de reisbestemming. Vooral een echt bed en eigen badkamer staan bovenaan het verlanglijstje, wat een kampeervakantie met de tent voor maar liefst drie vierde van onze landgenoten uitschakelt.

Eerder deze maand polste iVOX in opdracht van 2dehands.be bij duizend Belgen naar hun vakantiegewoonten. Daaruit blijkt dat de Belg hoge verwachtingen heeft op vakantie. Een eigen bed en badkamer is een duidelijke must, terwijl ook meer dan de helft airco als basisbehoefte beschouwt. Een kampeervakantie met tenten valt bijgevolg niet in de smaak.

‘Belgische vakantiegangers zijn te zeer gesteld op hun privacy, en zien het helemaal niet zitten om gemeenschappelijk sanitair te delen’, aldus Petra Baeck, woordvoerster van 2dehands.be. ‘In vergelijking met onze Noorderburen zien we de Belgische kampeerders nog niet massaal met de tent eropuit trekken.’

Comfort op wielen

Wat anderzijds wel opvalt, is een stijging in reizen met een caravan of mobilhome. Kamperen met de nodige luxe valt dus wel in de smaak. Het comfort op wielen komt overeen met de ideale vakantie van de Belg, die rustig, avontuurlijk en luxueus moet zijn.

Wie er toch met de tent op uit trekt, beschouwt avontuur niet als de voornaamste reden. Vooral de lage prijs, het buiten zijn en de vrijheid trekken kampeerders aan.