Bij de rellen naar aanleiding van de G20-top in de Duitse stad Hamburg zijn in totaal 476 agenten gewond geraakt. Dat heeft de politie van Hamburg zondagmiddag meegedeeld.

Het gaat zowel om  agenten van de Bundespolizei - de Duitse federale politiedienst - als die van de deelstaten. Sinds het begin van de politieoperaties op 22 juni werden in totaal 186 mensen gearresteerd. Er werden er ook nog eens 225 in hechtenis genomen. Over het aantal gewonde betogers is niets bekend.

Elke avond onrustig

Hoewel de top van de leiders van de G20 in de Duitse stad Hamburg zaterdagavond is beëindigd, hebben relschoppers voor de derde avond en nacht op rij voor zware onlusten gezorgd in de havenstad. Blokkades werden opgezet en wagens werden in brand gestoken. De politie greep in met het waterkanon en verrichtte opnieuw enkele arrestaties.

De zwaarste rellen, wel minder zwaar dan de afgelopen dagen het geval was, speelden zich af in de wijk Schanzenviertel, waar links-radicale groeperingen traditioneel sterk vertegenwoordigd zijn. Hier vonden in de nacht op zaterdag de ergste plunderingen en vernielingen plaats.

De politie werd met flessen bekogeld en wagens werden in brand gestoken. De ordediensten konden de relschoppers enkel terugdringen met behulp van traangas en het waterkanon, meldt het Twitteraccount van de Hamburgse politie zondagochtend.