Het favoriete Brussel van Stromae
Foto: photonews

Bekende Brusselaar Stromae en zijn echtgenote Coralie Barbier, die samen het modelabel Mosaert hebben opgericht, vertellen aan de Franse krant Le Figaro waar ze het liefst gaan winkelen, borrelen en dineren in de hoofdstad.

Een van de favoriete kledingwinkels van het koppel is geen dure boetiek of hippe conceptstore, maar tweedehandswinkel Retro Paradise in Elsene. ‘Wanneer we in België zijn, komen we er wekelijks over de vloer. We hebben er al vaak schatten gevonden, designstukken tegen hele kleine prijzen, zoals een trenchcoat van Burberry, shorts van Versace of een vintage trainingspak van vintage. Kleding die we zelf niet meer dragen, geven we hier af.’

Favoriete restaurants in de hoofdstad zijn onder meer Kokuban (‘hier belanden we telkens we geen zin hebben om zelf te koken’) en sterrenrestaurant La Villa in the Sky (‘chef Alexandre Dionisio is een echte kunstenaar en het restaurant heeft een fantastische uitzicht op de stad’). Borrelen doen ze dan weer liefst bij Bar du Matin (‘we zijn grote fan van het interieur’), Vertigo (‘een cocktailbar verstopt in een geklasseerd gebouw’) en Play Label Rooftop (‘geweldige plek om ’s avonds af te spreken’).

Brussel heeft cultureel heel wat te bieden, maar wat het hartje van Stromae en Coralie toch net iets sneller doen slaan zijn Villa Empain (‘een van de mooiste art-decowoningen van de stad’) en de Bozar, waar tot eind september de tentoonstelling Yo te zien is, over de bloeiende hiphopscène in Brussel, met enkele bijdragen van Stromae zelf. Nog meer favoriete adresjes van het koppel vindt u terug op de website van Le Figaro.