Zomerhacks eten en drinken: 'Reinig je barbecue met een ui' en andere tips
Foto: iStock

Barbecue, frisse cocktails, lange zomeravonden met een goedgevulde koelkast. Zalig, toch? Het wordt nog beter met deze zeven handige tips.

1
Pizza is altijd een goed idee. Wie geen twee exemplaren naast elkaar in de oven krijgt, kan deze truc gebruiken: snij de pizza's doormidden en leg ze op de ovenplaat met de ronde stukken naar het midden gericht. Zo bespaar je plaats en is de kans groot dat je ze wél samen kan bakken.
2
Geen mesje bij, maar wel een rietje tijdens de picknick? Geen probleem: gebruik het als 'appelboor' om het kroontje van je fruit te verwijderen.
3
Reinig de barbecue met een halve ajuin. Zo hoef je geen schoonmaakproducten te gebruiken en heb je een lekker aroma voor de volgende keer.
4
Kan je niet zo goed overweg met eetstokjes? Dan kan je valsspelen met een wasspeld. Verwijder de veer tussen de houten pennen en plaats ze tussen je eetstokjes zodat ze net als een wasspeld automatisch dichtklemmen rond je favoriete wokschotel.

5
Om bier lastminute koel te krijgen, gebruik je gewoon deze truc. Bevestig een natte doek rond het flesje of blikje, en leg het vervolgens in de diepvriezer.
6
Om insecten en andere dieren weg te houden van je favoriete drankje kan je simpelweg een cupcakehouder over je glas leggen. Je houdt hem op zijn plaats met een rietje. Als je verschillende kleuren bovenhaalt, weet iedereen perfect welk glas van hem/haar is.
7
Wie zijn drankje niet wil aanlengen met gewone ijsblokjes, heeft dankzij Instagram nu ook deze hack: gebruik ingevroren frambozen, schijfjes citroen of muntblaadjes als zomerse ijsblokjes. Koele drankjes én voer voor de perfecte Instagramfoto's.