Deminor voert druk op in verjarende Arco claim
Foto: BELGA

Deminor probeert schot in de zaak te krijgen in zijn lopende procedures voor compensatie van de Arco-aandeelhouders. Heel wat van de ‘gedupeerden’ hun zaken zijn verjaard.

Door de verjaringstermijn dreigen honderden duizenden coöperanten, die vertrouwd hebben op de beloften van de Belgische Staat, definitief met lege handen te komen staan in de zaak Arco, zo zegt Deminor.

‘De situatie van de coöperanten is nooit onzekerder geweest dan vandaag, nu is vast komen te staan dat de staatsgarantie ongeldig is en de vereffening van Arco Groep vrijwel niets voor hen zal opleveren.’

Deminor hekelt dat de overheid al sinds 2008 bij monde van verschillende regeringen beloofd heeft de schade van de coöperanten te vergoeden. ‘Er kan enkel vastgesteld worden dat geen enkel concreet resultaat bekomen werd.’

Deminor wil daarom de juridische procedures ‘activeren’. Het kantoor heeft een procedure lopen inzake de misleiding van coöperanten en heeft aan de Rechtbank van Koophandel van Brussel gevraagd conclusietermijnen en een pleitdatum te bepalen.

Deminor is gevolmachtigd door 2.169 coöperanten in wiens naam procedures ingeleid werden tegen Belfius, verschillende entiteiten van de Arco groep, de Belgische Staat en Mevr. Francine Swiggers voor de Rechtbank van Koophandel te Brussel. Deminor vertegenwoordigt de grootste groep van actieve coöperanten die betrokken zijn in het dossier.