Compeed waarschijnlijk niet in Belgische handen
Foto: Lisa Van Damme; LVD

Yvan Vindevogel, de medeoprichter van Omega Pharma, grijpt waarschijnlijk naast het blarenpleistermerk Compeed. Minstens één partij heeft een pak meer geboden.

Compeed in Belgische handen? Zo ziet het er niet naar uit. Persagentschap Bloomberg meldde twee weken geleden dat Johnson & Johnson de pleisters en sprays van Compeed in de etalage gezet had. Ook Yvan Vindevogel zou een bod uitgebracht hebben, maar hij wilde daar zelf geen commentaar op geven.

Volgens de zakenkrant De Tijd wordt Vindevogel nu afgetroefd door het Franse investeringsfonds Astorg. Die zou en ‘veel hoger bod’ uitgebracht hebben.

Vindevogel legde samen met Marc Coucke in 1987 de basis voor Omega Pharma: het duo ging na hun legerdienst aanbellen bij apothekers om er hun shampoo te slijten. Zeven jaar later kocht Coucke zijn partner uit.

Vindevogel ontpopte zich tot serieondernemer in de (para)farmaceutische wereld, met investeringen in groeibedrijven die geneesmiddelen, vitamines en voedingssupplementen produceren en al dan niet via internet verkopen. De site De Rijkste Belgen raamt zijn vermogen op 64,4 miljoen euro.