RECEPT. Hartige havermout met spinazie
Foto: rr
Een hartig ontbijt geeft meer energie dan een zoet begin van de dag. Deze havermoutpap vult je reserves aan en houdt je een paar uur op de been. Prima voer voor een gevoelige maag, én de ideale start voor een festivaldag.

INGREDIËNTEN (VOOR 1 PERSOON)

1 tl venkelzaad
1 kopje havermout
Water
Een handvol spinazie
Zeste van 1/2 citroen
50 g parmezaan
Peper en zout

BEREIDING:

1. Toast de venkelzaadjes in een hete pan. Doe de havermout erbij en overgiet met water. Roer en voeg water toe tot de pap smeuïg is.

2. Roer de spinazie eronder en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met geraspte parmezaan en citroenzeste.

Tip: ben je toch in de buurt van een koelkast, dan is het lekker om aan het eind nog een schep zure room onder je havermoutpap te roeren. Geroosterde amandelen, sesam of zonnebloempitten geven een lekkere crunch. Voor wat extra pit kun je een gesnipperd lente-uitje onder de pap roeren of het ontbijt afwerken met wat chilivlokken.