Zwangere Serena Williams siert cover Vanity Fair
Foto: vanity fair

Op het tennisveld is ze voorlopig even niet te zien, maar dat maakt dat de hoogzwangere Serena Williams wel tijd heeft voor een fotoshoot. En wie kan er beter zwangere vrouwen fotograferen dan Annie Leibovitz?

Serena Williams is hoogzwanger én naakt te zien op de cover van Vanity Fair, het Amerikaanse magazine dat al eens graag een zwangere (bekende) vrouw op zijn cover zet. Het is dan ook geen toeval dat de foto van de 35-jarige tennisster als twee druppels water lijkt op de beroemde foto van actrice Demi Moore, die in 1991 met haar zwangere buikje poseerde. Beide foto’s zijn het werk van de bekende fotografe Annie Leibovitz, die eerder dit jaar ook al (een toen nog zwangere) actrice Natalie Portman op beeld vastlegde.

In het bijbehorende interview met het magazine vertelt Williams, die sinds 2015 verloofd is met Reddit-oprichter Alexis Ohanian, dat ze het nieuws van haar zwangerschap ontdekte vlak voor de Australian Open (die ze overigens mocht bijschrijven op haar indrukwekkende lijst met prijzen), en dat ze eigenlijk ook had gepland om dit jaar Wimbledon te winnen.