Ecolo en MR praten maandag
Ecolo-voorzitters Zakia Khattabi en Patrick Dupriez Foto: BELGA

Ecolo-voorzitters Zakia Khattabi en Patrick Dupriez ontmoeten maandagnamiddag MR-voorzitter Olivier Chastel. Dat werd vrijdag bij beide partijen vernomen. Waals minister-president en titelvoerend burgemeester van Charleroi Paul Magnette stopt maandag dan weer als voorzitter van de gemeenteraad.

Ecolo heeft het initiatief genomen voor de ontmoeting, om 14 uur op een nog niet bekende locatie. Woensdag heeft Ecolo vervolgens een gesprek met PS-voorzitter Elio Di Rupo en DéFi-kopman Olivier Maingain.

CDH-voorzitter Benoît Lutgen heeft al een ontmoeting gehad met Chastel en het voorzittersduo van Ecolo. Zaterdag om 10.30 uur ziet hij Maingain in het Brussels parlementsgebouw.

Het gaat nog niet om formele onderhandelingen voor de vorming van nieuwe regeringen voor Brussel, Wallonië en de Franse gemeenschap. De verschillende partijen zijn nog bezig hun posities en eisen uit te klaren.

Magnette stopt maandag als gemeenteraadsvoorzitter

Waals minister-president en titelvoerend burgemeester van Charleroi Paul Magnette stopt maandag als voorzitter van de gemeenteraad. Dat bevestigt de woordvoerder van de stad Charleroi.

Ecolo en MR praten maandag
Foto: BELGA

Paul Magnette (PS) reageert daarmee op de onverenigbaarheid van het voorzitterschap en een ministerpost, waartoe de Waalse regering heeft beslist.

‘Magnette is op dit moment nog Waals minister-president en wil dus zoals beloofd afstand doen van het voorzitterschap van de gemeenteraad’, stelt de woordvoerder.

Indien Magnette in de loop van de komende weken zou opstappen als minister-president, als gevolg van de politieke crisis, zal hij de situatie opnieuw evalueren.

Magnette wordt vervangen door PS-gemeenteraadslid Gaetan Bangisa.