Eerste waterpark voor kinderen met beperking
Een meisje in rolstoel geniet van het waterpark. Foto: Morgans Wonderland

Morgan’s Inspiration Island in San Antonio, Texas, VS is het eerste waterpark aangepast aan kinderen met een beperking. ‘Ons doel is om de bezoekers en fantastische ervaring mee te geven in een veilige, comfortabele en niet te drukke omgeving’, zegt oprichter Gordon Hartman.

Hartman werkte samen met dokters, ouders, leerkrachten en therapeuten om Morgan’s Inspiration Island realiteit te maken. Specifiek zijn er traceerbare armbanden, zodat ouders hun kinderen altijd terug kunnen vinden. Daarnaast zijn er ‘PneuCharis’ voorzien, waterbestendige rolstoelen die families gratis kunnen gebruiken. ‘Dure rolstoelen met batterijen mogen niet nat worden, daarom voorzien we deze speciale rolstoelen’, zegt Gorden. Het water kan ook snel van temperatuur veranderen, zodat gasten die gevoelig zijn aan koud water ook kunnen genieten van het park.

Het waterpark is volledig toegankelijk met de rolstoel en kinderen die ‘bijzondere aandacht’ vragen mogen gratis binnen. ‘Morgan’s Inspiration Island wil elk individu met fysieke of mentale beperking een plaats bieden waar ze kunnen spelen zonder barrières’, zegt Gordon. ‘Het is geen park voor mensen met een beperking, maar een plaats voor inclusie’.

Morgan’s Inspiration Island is een onderdeel van Morgan’s Wonderland.