Leerkracht maakt holebi-statement bij Trump
Foto: White House, courtesy of Nikos Giannopoulos.

Een foto van een Amerikaanse leraar naast de Amerikaanse president Donald Trump is viraal gegaan op sociale media. Beleid tegen holebi’s maakt slachtoffers, stelt hij.

De 29-jarige Nikos Giannopoulos bezocht in april het Witte Huis samen met andere leerkrachten die tot ‘leerkracht van het jaar’ waren uitgeroepen.

Deze week postte hij een foto van zijn bezoek op Facebook: hij staat naast president Donald Trump, die aan zijn bureau zit, en first lady Melania. Giannopoulos draagt een regenboogpin en heeft een waaier vast. Een duidelijk holebi-statement.

Op Facebook schrijft hij dat de pin ‘mijn dankbaarheid aan de holebi-gemeenschap uitdrukt’ en met de waaier wou hij de vreugde en vrijheid van ‘gendernonconformiteit’ vieren.

De medewerkers van de president hadden gevraagd om de waaier voor de foto achterwege te laten, maar hij durfde Trump te vragen of hij een bezwaar had. ‘Hij zei dat het geen probleem was en de rest is geschiedenis.’

Trump heeft zich als president niet verzet tegen het homohuwelijk. Maar de holebi-gemeenschap stelt zich wel vragen bij de standpunten van enkele regeringsleden, onder wie vicepresident Mike Pence.