Moslimmeisje vermoord in VS na moskeebezoek

Een 17-jarige Amerikaanse moslima is zondag dood teruggevonden enkele uren nadat ze een moskee had verlaten in Sterling, Virginia. De 22-jarige vermoedelijke dader is opgepakt.

De 17-jarige Nabra Hassanen uit Reston in de staat Virginia was vermist nadat ze zondagochtend rond 04.00 uur samen met enkele vriendinnen naar huis was gewandeld na een nachtelijke dienst in het kader van de ramadan, in een moskee in het nabijgelegen Sterling, op zo’n vijftig kilometer van hoofdstad Washington.

Het groepje jongeren werd geviseerd door een chauffeur, maar elk van hen sloeg afzonderlijk op de vlucht toen die uit zijn auto stapte. Rond 15.00 uur lokale tijd werd na een urenlange zoektocht een lichaam teruggevonden in een nabijgelegen vijver, vermoedelijk Nabra, al werd dat nog niet bevestigd. In de buurt werd ook een honkbalknuppel teruggevonden.

De politiediensten hadden eerder al een chauffeur gearresteerd die ’verdacht rondreed in de omgeving’. De 22-jarige Darwin Martinez Torres wordt verdacht van de moord op het meisje. Zijn motief is nog onduidelijk, al is de kans groot dat het om een haatmisdaad gaat. Het aantal misdaden tegen moslims in de VS is de afgelopen tijd sterk toegenomen.