Bij de brand vorige week in de Londense Grenfell Tower zijn 79 doden gevallen, onder wie vermisten die vermoedelijk zijn overleden. Dat heeft een politiechef, Stuart Cundy, maandag gezegd.

Volgens de Metropolitan Police werden voorlopig slechts vijf mensen geïdentificeerd. Volgens Cundy wordt het waarschijnlijk onmogelijk om alle slachtoffers te identificeren. De dodentol kan nog steeds wijzigen, maar zal vermoedelijk niet meer zo heel erg oplopen als de voorbije dagen. Vijf mensen die na de brand als vermist waren opgegeven, zijn veilig en wel gelokaliseerd.

Cundy zei nog dat het 'ongelooflijk emotioneel' is om het uitgebrand flatgebouw binnen te treden. 'Ik ben zaterdag zelf binnengegaan tot aan de bovenste verdieping. Het is ontzettend moeilijk om de enorme ravage in sommige delen van het gebouw te beschrijven.' De politie heeft intussen ook beelden vrijgegeven van de binnenkant van het gebouw.

De politie wil nog geen details vrijgeven over het onderzoek naar de oorzaak van de brand. De Britse overheid kondigde zondag aan dat slachtoffers die na de brand dakloos zijn geworden in afwachting alvast kunnen rekenen op minstens 5.500 Britse pond (ruim 6.000 euro) uit het rampenfonds dat premier Theresa May vorige week al had aangekondigd.