Bomalarm op Brussels Airport: zoektocht levert voorlopig niets verdachts op
Foto: Belga
De zoekactie die zondagavond heeft plaatsgevonden in het luchthavengebouw van Brussels Airport, heeft voorlopig niets verdachts opgeleverd. Dat meldt de federale politie.

De veiligheidsmaatregelen die genomen werden nadat in de herentoiletten van de aankomsthal een dreigboodschap was aangetroffen, blijven vooralsnog wel gehandhaafd en zullen in de loop van de avond geëvalueerd worden. Eén en ander heeft geen invloed op het vliegverkeer, aldus zowel de federale politie als Brussels Airport zelf.

Rond 19.45 uur waren in de herentoiletten in de aankomsthal verdachte geschriften aangetroffen. Volgens betrouwbare bronnen stond op de muur 'Allahu akbar' geschreven, samen met de melding dat er later op de avond een bom zou ontploffen. De politie nam meteen het zekere voor het onzekere, stelde een veiligheidszone in en trommelde extra politiemensen en militairen op om het gebouw te doorzoeken. Die zoekactie leverde voorlopig geen explosieven of andere verdachte stoffen op. Er wordt dan ook rekening gehouden met de mogelijkheid dat de dreigboodschap afkomstig was van een flauwe grappenmaker of iemand met psychologische problemen.

'In ieder geval konden we geen risico nemen', klinkt het bij de federale politie. 'Er is ook proces-verbaal opgesteld en als de verantwoordelijke geïdentificeerd wordt, kan hij door het parket vervolgd worden.'

 

Op de muur stond onder meer 'Allahu akbar' geschreven, samen met de melding dat er om 20.30 uur iets zou ontploffen aan de bushaltes aan de luchthaven. 'Er werd onmiddellijk een veiligheidsperimeter ingesteld', zegt Sara Frederix van de federale politie. 'Er werden extra agenten en militairen opgetrommeld om een sweeping te doen van de omgeving.'

De sweeping is nog aan de gang, maar er werd nog niets gevonden. Voorlopig wijst alles op een flauwe grappenmaker. Er werd echter geen enkel risico genomen: enkele agenten in rust werden opgevorderd en ook komende nacht zal er nog extra beveiliging zijn op de luchthaven.

De auteur van de geschriften riskeert rechtsvervolging, er werd een proces-verbaal opgesteld.

De luchthaven wordt niet ontruimd, ook de vluchten vertrekken zoals gepland.