Bijna 33 jaar na de gewelddadige dood van een vierjarige jongen in de Vogezen komt er een verrassende wending in het onderzoek naar deze zaak. De procureur van Dijon, Jean-Jacques Bosc, bevestigde vrijdag in de Franse stad mee dat de groottante en grootoom van Grégory in voorlopige hechtenis werden genomen. Eerder deze week waren er al berichten in die richting uitgelekt.

Ze worden vervolgd wegens vrijheidsberoving, die met de dood van het kind eindigde. De twee verdachten ontkennen de beschuldigingen volgens de procureur. De omstandigheden van de feiten en de verantwoordelijkheden zijn nog onduidelijk.

De mysterieuze zaak, met heel wat wendingen, beroert Frankrijk sinds decennia. Het lijk van de jongen werd in oktober 1984 in een beek gevonden. Zijn handen en voeten waren vastgebonden.

In maart 1985 nam de vader van Grégory het recht in eigen handen tegen een neef van hem die een verdachte was in de zaak. Hij bracht de neef om het leven. De vader werd daarvoor in 1993 tot een gevangenisstraf van vijf jaar veroordeeld.