De 4 beste films van de week
Marine Vacth & Jeremie Renier - L'amant double Foto: rr
Komt een vrouw klaar bij de dokter in L’amant double’, terwijl Palestijnse vrouwen het leven vieren in ‘Bar bahar’. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
1

L’amant double

Erotische tweelingenthriller.


De regisseur van ‘Swimming pool’ slaat weer toe: François Ozon plaagt, prikkelt en stoeit met een film over een vrouw die verliefd wordt op haar psychiater, om vervolgens te vallen voor haar psychoanalyticus. Je kan het haar niet eens kwalijk nemen: ze lijken dan ook als twee druppels water op elkaar – twee rollen voor Jérémie Renier om duimen en vingers en wat nog meer bij af te likken.

naar de recensie >
een interview met regisseur François Ozon >

2

Their finest

Scenariste in tijden van oorlogspropaganda.


Terwijl de Tweede Wereldoorlog woedt, schrijft de Welshe schrijfster Diana Morgan filmscenario’s en theaterstukken. Gemma Arterton zet haar neer in een elegante spagaat tussen romantische komedie en oorlogsdrama. Recensent Orlando Verde was vol lof over de ‘mooi gefotografeerde, gesofisticeerde humor met een redelijke dosis drama’.

naar de recensie >

3

Get out

De horror van racisme.


Een zwarte jongen gaat op bezoek bij zijn blanke schoonouders. De deur naar de kelder blijft dicht: ‘Daar zit zwarte schimmel.’ Met een goed gevoel voor humor legt ‘Get out’ de gruwel bloot van alledaags racisme en de scheve verhoudingen die erachter schuilgaan. De gewelddadige gevolgen daarvan zijn dan weer iets minder alledaags. Deze slimme film entertaint én zet je aan het denken. Een van de beste Amerikaanse films sinds lang.

naar de recensie >

4

Bar bahar

Palestijnse ‘Girls’.


Palestijnse vrouwen kunnen net zo goed feesten, zuipen en roken alsof er geen morgen is. Maar ze moeten daar wel wat voor over hebben. ‘Bar bahar’ is een feministische film die je de ogen opent. De feestelijke soundtrack krijg je er zomaar bij.

naar de recensie >
een interview met regisseuse Maysaloun Hamoud >