Zo maak je grappige selfie-stickers met Google Allo
Foto: mvdv
In de nieuwste versie van Google Allo zit een van de leukste extraatjes die we in een chat-app al zijn tegengekomen: de mogelijkheid om cartooneske stickers te ontwerpen op basis van je eigen selfies. We leggen even uit hoe het precies werkt.

Wil je als chat-app dezer dagen nog een beetje meetellen, dan zorg je maar beter voor de nodige toeters en bellen. Dat geldt zeker voor een relatieve nieuwkomer als Google Allo die het moet opnemen tegen gevestigde waarden als WhatsApp, Facebook Messenger en Snapchat. De originele selfie-stickers van Allo zijn alvast een goede reden om de app eens een keer te proberen.

Treffende gelijkenis

Wanneer je de nieuwste versie van Allo voor het eerst start kan je meteen doorklikken naar de stickerfunctie. Eerst moet er een nieuwe selfie worden gemaakt, want om de een of andere reden kan je geen bestaande foto als uitgangspunt nemen. Vervolgens genereert Allo volautomatisch een gepersonaliseerd setje stickers, waarbij rekening wordt gehouden met de vorm van je gezicht, huidskleur, haardracht, de kleur van je ogen en andere uiterlijke kenmerken. Achteraf kan je je ‘avatar’ nog wat finetunen via een module die wel wat doet denken aan de Mii-maker van Nintendo.

Zelfs zonder die digitale plastische chirurgie was de gelijkenis bij onze testpersonen al behoorlijk treffend. Er gaat volgens Google dan ook een heel ‘neuraal netwerk’ achter de omzetting schuil, waarbij complexe algoritmes en pixelanalyses gekoppeld worden aan het werk van een team van kunstenaars. Het resultaat: meer dan 563 quadriljoen (!) verschillende combinaties, waardoor Allo een pak nauwkeuriger te werk kan gaan dan een app als Bitmoji. 

Allo bestaat zowel voor iOS als Android, maar de selfie-stickers zitten voorlopig alleen in de Android-versie. Ze zijn niet compatibel met andere chat-apps, maar via de deelfunctie (houd de sticker enkele tellen ingedrukt) kan je ze eventueel wel e-mailen of uitwisselen via Facebook, WhatsApp en andere kanalen.