Belgische EuroMillions-winnaar heeft zich gemeld
Foto: AP

De Belg die vorige vrijdag bijna 154 miljoen euro heeft gewonnen met EuroMillions, heeft zich gemeld bij de Nationale Loterij. Het gaat om een Vlaamse man die al sinds 2009 meedoet aan de Europese lottotrekking.

De kersverse multimiljonair is een bediende die getrouwd is en zich naar eigen zeggen graag aan klusjes in huis waagt. Het gaat volgens de Nationale Loterij om een sportieve winnaar die graag loopt en fietst en die als favoriete film het sportdrama 'Any Given Sunday' met Al Pacino heeft. 'Hij kan een comedy-artiest als Philippe Geubels wel smaken en als rechtgeaarde Belg zegt hij niet nee tegen een portie stoofvlees met frietjes', klinkt het.

Een Quick Pick van 7,5 euro, goed voor drie roosters, volstond voor de man om op 2 juni de op een na grootste EuroMillions-winnaar van ons land te worden. 'Ongelooflijk, bijna surrealistisch', was zijn eerste reactie.

Hij zal het geld alvast gebruiken om zijn huis te renoveren, een cadeau voor zijn kinderen te kopen, een nieuwe wagen aan te schaffen en een reis te maken. Daarnaast is hij van plan om een bedrag aan het goede doel te schenken.