TIP. Graanmarkt 13 doet solden net een beetje anders
Foto: Graanmarkt 13

De Antwerpse conceptstore Graanmarkt13 pakt tijdens het eerste weekend van de zomersolden uit met een bijzondere actie. Die twee dagen worden de winkelrekken gevuld met tweedehandsspullen. Bij een eventuele verkoop gaat de opbrengst naar de vorige eigenaar.

‘Een mooi kledingstuk verliest zijn waarde niet met ouder worden.’ Conceptstore Graanmarkt 13 focust sinds dit jaar op seizoenloze collecties omdat goede kleding wel wat langer mag worden gedragen dan één seizoen.

Dat idee zetten eigenaars Ilse Cornelissens en Tim Van Geloven nu kracht bij door bij de start van de zomersolden een bijzonder initiatief te introduceren. De rekken van Graanmarkt 13 worden op 1 juli en 2 juli tijdelijk vrijgemaakt voor uw kleding, schoenen en accessoires die een tweede leven verdienen.

Het zit zo: iedereen mag tussen 15 juni en 22 juni miskopen en tweedehandsspullen die nooit volop werden benut, binnenbrengen in de winkel, waar samen zal worden beslist welke prijs het stuk verdient. Wordt het tijdens het eerste weekend van juli daadwerkelijk verkocht in de winkel, dan zal de vorige eigenaar een cadeaubon ontvangen van Graanmarkt 13 met de overeenkomstige waarde.

Daar zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Het maakt bijvoorbeeld niet uit of de stukken bij Graanmarkt 13 werden aangekocht, maar ze moeten wel bij de winkel passen, klinkt het, zeker als het op kwaliteit aankomt. H&M’tjes zullen dus niet worden aanvaard.

Per klant worden maximum tien stuks aanvaard, uiteraard in uitstekende conditie, én passend bij het zomerseizoen. Als alles goed loopt, wordt de actie in januari nog eens herhaald voor winterkleding. Onverkochte items kunnen vanaf 3 juli opnieuw worden opgehaald. Meer informatie over de actie vindt u terug op de website van Graanmarkt 13.