Ook e-sigaret valt onder rookverbod in scholen
Foto: Photo News

De e-sigaret valt wel degelijk onder het wettelijk rookverbod op school. Dat stelt het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) woensdag, op de Werelddag zonder Tabak.

Bij heel wat scholen heerst nog onduidelijkheid daarover, maar het VIGeZ is zonneklaar: de e-sigaret is verboden in alle gevallen waar een rookverbod op school geldt, zelfs als die geen nicotine en geen tabak bevat.

De e-sigaret is de laatste jaren aan een opmars bezig. Ook scholen worden steeds meer geconfronteerd met leerlingen die in het bezit zijn van zo’n elektronische sigaret. Aangezien dergelijke sigaret onder het wettelijke rookverbod valt, roept het VIGeZ scholen op streng op te treden tegen leerlingen die een e-sigaret roken, zowel in als rond het schoolgebouw. “Ze geven het verbod op het dampen van een e-sigaret ook best expliciet een plaats in het schoolreglement”, zegt Katrijn Vandamme, stafmedewerker tabak bij het VIGeZ.

Het instituut raadt jongeren af de e-sigaret te gebruiken. De sigaret kan de gezondheid schaden en kan de toegang naar tabak en/of een nicotineverslaving verkleinen, luidt het.