Lampiris lanceert elektrische tankkaart
Foto: BELGAIMAGE

De Belgische energieleverancier Lampiris introduceert een elektrische variant van de klassieke tankkaart. Wie elektrisch rijdt kan zijn voertuig zowel thuis als op verplaatsing opladen met een digitale tankkaart.

Lampiris en zijn Franse moederbedrijf Total mikken in de eerste plaats op de elektrische bedrijfswagens. De vaststelling is immers dat een aanzienlijk deel van de elektrische voertuigen in ons land bedrijfswagen zijn, stelt de algemeen directeur van Lampiris, Tom Vandecruys.

Complicatie vandaag is echter dat er geen aparte facturatie mogelijk is. ‘Daar passen we nu een mouw aan’, stelt Vandecruys. Voorwaarde voor wie thuis oplaadt is wel dat hij of zij een kabel of laadinfrastrutuur van Lampiris in huis haalt.

De energieleverancier stelt dat het stroomtarief voor het opladen van de elektrische wagen dezelfde is dan voor het huis-keuken-tuingebruik. Lampiris garandeert dat het om 100 procent groene stroom gaat. Om elektrische rijders te lokken zwaait het met een korting van 70 euro op de eerste 10.000 kilometer.