Érezée mikt op “grandioos BK” mountainbike
Foto: Photopress.be

Het Belgisch kampioenschap mountainbike van 2017 (22-23 juli) zal georganiseerd worden in Érezée, in de provincie Luxemburg. De organisatoren hopen zo’n 350 renners, in alle categorieën samen, aan te trekken.

Dat het BK in Érezée doorgaat, is het gevolg van de afzegging van het Waals-Brabantse Ottignies, dat de voorbije drie jaar al gastheer was. Het parcours is 4,3 km lang, 100% offroad en heeft een hoogteverschil van 187 meter.

Aan het vertrek zullen, naast uittredend kampioen Ruben Scheire, ook Sébastien Carabin, Bart De Vocht, Didier Bats, Jens Schuermans, Kevin Panhuyzen, Jeff Luytens, Nick De Vries, Frans Claes en Wout Alleman staan.

Er zullen ook wedstrijden voor kinderen zijn, net als een exclusief vrouwelijke race. “We mikken op een grandioos BK”, aldus Simon Gueuning van het organiserende Cyclo-Club Chevigny. “Het parcours telt tien spectaculaire punten en je kan de renners tot zes keer per ronde aan het werk zien. Alles is aanwezig om het comfort van de toeschouwers te verzekeren.”

De organisatoren zullen beelden verdelen aan de RTBF en diverse lokale zenders. “Zo kunnen we een zo groot mogelijke visibiliteit garanderen”, bevestigt Gueuning.