Twee doden bij drie ongevallen ‘die met elkaar verband houden’
Foto: kvo

Bij meerdere ongevallen in Harelbeke en Deerlijk zijn afgelopen nacht twee mensen om het leven gekomen. Er zou een verband zijn tussen de drie ongevallen, meldt Radio 1. Volgens VTM Nieuws ging het om een dubbele carjacking.

Iets na middernacht botste een man met zijn BMW op de Ringlaan in Harelbeke op een geparkeerde oplegger. Een koppel is daarop met hun wagen gestopt om hulp te bieden, maar de bestuurder van de BMW ging er met hun wagen vandoor. Het koppel kon nog net mee in hun eigen wagen springen, voor de carjacker ermee wegreed.

Ver geraakte de man echter niet met zijn gestolen wagen. Op het kruispunt met de Deerlijksesteenweg botste hij tegen en verlichtingspaal. De wagen kwam op zijn dak terecht. De carjacker raakte zelf lichtgewond, maar de man van het koppel kwam om het leven, de vrouw raakte zwaargewond.

Video: kvo

Twee kilometer verder, in Deerlijk, knalde een wagen daarna tegen een geparkeerde vrachtwagen. De bestuurder van de auto overleefde die klap niet. Het zou gaan om de bestuurder van de BMW die eerder al twee ongevallen veroorzaakte en die ook die laatste wagen zou gecarjackt hebben.

Parket geeft geen commentaar

De plaats van de drie ongevallen was lange tijd afgesloten voor het verkeer. Er zijn meerdere deskundigen ter plaatse. Het parket van West-Vlaanderen geeft voorlopig nog geen commentaar, en wacht het werk van de deskundigen af. Volgens VTM Nieuws zou het gaan om een dubbele carjacking, maar dat werd nog niet bevestigd door het parket.

Nog volgens VTM Nieuws zou de carjacker gevlucht zijn na een geval van huiselijk geweld. De man zou zijn vrouw met een mes hebben neergestoken.

Twee doden bij drie ongevallen ‘die met elkaar verband houden’
Foto: kvo