Ryanair geeft Erasmusstudenten korting
Foto: BELGA

Ryanair zal Erasmusstudenten vanaf het volgende academiejaar acht keer per jaar korting geven op vluchten. De luchtvaartmaatschappij doet dat via een samenwerking met de internationale studentenorganisatie Erasmus Student Network, zo heeft Ryanair-CEO Michael O’Leary in Brussel aangekondigd.

O’Leary kwam vloekend het kleine vergaderzaaltje van een Brussels hotel binnen. Zijn vlucht uit Madrid had vertraging opgelopen door een technisch probleem. Vervelend voor een luchtvaartmaatschappij die prat gaat op stiptheid. Lang stond O’Leary er niet bij stil. Zoals gebruikelijk ging hij als een wervelwind door de presentatie.

Ryanair geeft Erasmusstudenten korting
Foto: BELGA

Zo kwamen de opgedaagde journalisten al snel te weten dat O’Leary getrouwd is met een voormalige Erasmusstudente. De CEO draagt het uitwisselingsproject voor universiteitsstudenten dan ook een warm hart toe. 'Het is een van de grootste verwezenlijkingen van de Europese Unie', zei hij. 'Op een moment dat de Britten zo ver mogelijk van Europa weg willen blijven, brengen wij Europa nog meer samen.'

Concreet zullen studenten via de lidkaart van het Erasmus Student Network acht keer per jaar via een apart portaal op de website van Ryanair 15 procent korting krijgen op hun vlucht. 'En ze kunnen gratis een stuk bagage inchecken voor al hun boeken, alcohol en andere dingen die belangrijk zijn voor studenten', voegde de Ryanair-topman eraan toe.

Ryanair geeft Erasmusstudenten korting
Foto: Photo News