De favoriete aandelen van Yves Kramer
Yves Kramer Foto: rr
Yves Kramer beheert het Pictet-Security fonds dat wereldwijd belegt in bedrijven met innovatieve beveiligingsproducten en –diensten.Deze sector groeit beduidend sneller dan de wereldeconomie en Kramer is overtuigd van het potentieel voor de toekomst.

De beveiligingssector is essentieel in onze samenleving en zorgt voor bescherming van individuen, ondernemingen en overheden tegen fysieke en virtuele bedreigingen. We gebruiken in ons dagelijkse leven allemaal voortdurend veiligheidsoplossingen. De groei van bedrijven in dit segment van de economie wordt aangedreven door krachtige megatrends zoals technologische innovatie, verstedelijking en toenemende regulering. De exponentiële toename van het gebruik van sociale netwerken, e-banking of online shopping maakt ons kwetsbaar voor hacking van gevoelige data. Informatiebeveiliging is een absolute prioriteit. De stedelijke bevolking zal verdubbelen tegen 2050. Beveiliging van (lucht)havens, openbaar vervoer, watervoorzieningen en andere vitale infrastructuur van nieuwe “megacities” vereist enorme investeringen En de steeds complexere wetgeving op gebied van milieu, voedselveiligheid, veiligheid op de werkvloer of in transport leidt tot een sterk stijgende vraag naar apparatuur en diensten om te testen, te analyseren en te inspecteren.

Yves integreert milieu-, sociale en governancecriteria (ESG) in zijn aandelenselectie en investeert niet in bedrijven die winst genereren uit wapenhandel, militaire contracten of kernenergie.

Een selectie van uitstekend gepositioneerde bedrijven in de beveiligingssector :

Allegion

Allegion is de nummer 2 van de wereld in toegangssystemen en identificatietechnologie. Deze nog steeds zeer gefragmenteerde markt kent een stabiele acyclische vraag, ondersteund door structurele groeimotoren zoals de massale implementatie van elektronische sloten die beduidend hogere marges hebben dan mechanische sloten. 

In de VS profiteert het bedrijf van verder herstel van de niet-residentiële en commerciële bouwsector (scholen, ziekenhuizen, hotels). In Europa bieden rationalisering van de productie en M&A veel ruimte voor reductie van kosten en verbetering van de operationele marge.

Eurofins

Eurofins is wereldleider in bio-analytische testen voor de voedings-, milieu- en farmasector. Op langere termijn profiteert het bedrijf van sterke groeifactoren, zoals steeds strengere regelgeving die de vraag naar testen en certificering aanzienlijk verhoogt. Op kortere termijn verwachten we fusies en overnames in deze gefragmenteerde sector en investeert Eurofins enorm in zijn laboratoriumnetwerk om een nog dominantere positie te verwerven. Dankzij een programma voor operationele efficiëntie wordt verwacht dat omzet met 5% en de winst per aandeel met 15% zullen groeien.

Infineon

Infineon ontwikkelt en produceert halfgeleiders voor o.a. de auto-industrie, industriële elektronica, telecommunicatie en die ook essentieel zijn voor energie efficiëntie en duurzame energie. De divisie ATV/Automotive van het bedrijf, goed voor 40% van de omzet, profiteert van de stijgende vraag naar ADAS–systemen (Advanced Drivers Assistance Systems), een waaier aan actieve rijhulpoplossingen die bijdragen tot de veiligheid van de bestuurder, zoals adaptive cruise control, automatische noodremsystemen of rijstrookondersteuning. Halfgeleiders zijn de bron van deze innovaties die ook essentieel zijn in de ontwikkeling van de toekomstige zelfrijdende auto’s.  

Rentokil

Rentokil is een in ongediertebestrijding gespecialiseerde dienstengoep. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in Europa, maar de bijdrage van de VS groeit sedert implementatie van een aantal overnames. Rentokil heeft een lange periode van herstructuringen achter de rug. Alle niet-kernactiviteiten werden verkocht en vandaag wordt gefocust op activiteiten met betere marges en hoge recurrente inkomsten. Kwaliteitsnormen rond voedselveiligheid worden steeds strenger. Dit is een belangrijke positieve trend voor Rentokil die de onderneming bovendien minder onderhevig aan economische cycli maakt, een aantrekkelijke eigenschap bij lage economische groei. 

Equifax Inc.

Equifax, van oorsprong een kredietratingagentschap, heeft zich ontwikkeld tot marktleider in geavanceerde dataverwerking en -analyse voor consumenten, ondernemingen en overheden in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Australië. Het bedrijf beschikt over zeer uitgebreide datasets, onder meer over inkomen, vermogen, tewerkstelling en telecommunicatie. Het levert eveneens hoogtechnologische systemen voor identiteitsbescherming en fraudebeheer, segmenten met een sterk groeipotentieel. Equifax biedt ook uiterst innovatieve oplossingen voor analyse van ‘big data’, die steeds belangrijker wordt in vrijwel alle economische sectoren. 

 

 

 

--