Bellewaerde investeert miljoenen in nieuw waterpretpark
Concepttekening voor wat er in 2019 moet staan. Foto: Bellewaerde

Attractiepark Bellewaerde gaat 17 miljoen euro investeren in de bouw van een gloednieuw indoorwaterpretpark. Moederbedrijf Compagnie des Alpes zette daarvoor het licht op groen.

Het gaat om de grootste investering ooit voor het attractiepark nabij Ieper. Voor het volledige project is er 17 miljoen euro voorzien. Het gloednieuwe indoorwaterpark heeft de ambitie om het meest complete waterpark voor de hele familie te worden. De volledige site zal zo’n 3.000 m² zijn en zich op de parking aan de Meenseweg bevinden.

Binnenin voorziet Bellewaerde verschillende glijbanen, speeltuigen, een speelzone en peuterbad, maar ook een welnesszone en een belevingstraject, genaamd Lazy River. Voor de warme zomerdagen is er eveneens een buitenzone met ligweide voorzien.

De werkzaamheden voor Bellewaerde Aquapark zullen ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen. De opening is voorzien in het voorjaar van 2019. Het waterpretpark is goed voor minstens tien nieuwe banen.

‘Meerdere marktstudies toonden het potentieel van de combinatie van Bellewaerde met een indoorwaterpark, het ganse Bellewaerdeteam is dan ook trots dat we dit belangrijke project kunnen realiseren. Dit bevestigt tevens dat onze aandeelhouder Compagnie des Alpes gelooft in onze site en onze strategie. Het aquapark zal een algehele positieve impact hebben op Bellewaerde alsook op de werkgelegenheid daar er minimum 10 extra mensen zullen aangeworven worden’, zegt Stefaan Lemey, algemeen directeur van Bellewaerde.