‘Zelfmoord Chris Cornell was accidenteel’
Foto: AP

De familie van de overleden Soundgarden-zanger Chris Cornell vermoedt dat de zanger ‘per ongeluk’ zelfdoding pleegde. ‘Hij zou nooit zijn kinderen pijn doen door zelf uit het leven te stappen’, aldus de vrouw van Cornell.

Het overlijden van Chris Cornell woensdagavond kwam als een verrassing. Hij had met Soundgarden een concert gespeeld in het Fox Theatre in Detroit. Een uur later belde zijn vrouw Vicky Karayiannis een vriend of hij kon controleren of alles goed was met Cornell. Die vriend trof hem dood aan in de badkamer met een touw rond de nek. Volgens de lijkschouwer wijst alles er op dat Cornell zelfdoding pleegde.

De familie van Cornell reageerde vandaag voor het eerst op die piste en vraagt om geen voorbarige conclusies te trekken en de resultaten van de toxicologische tests af te wachten. ‘Zonder de resultaten van die tests weten we niet in welke toestand Chris zich bevond en of hij onder invloed was van substanties die zijn dood in de hand hebben gewerkt’, klinkt het onder meer in een persbericht.

Volgens de familie was de zanger succesvol afgekickt van een verslaving en nam hij daarvoor Ativan, een middel tegen angstaanvallen. Dat medicijn zou bijwerkingen als suïcidale gedachten en spraakverwarring hebben.

‘Zelfmoord Chris Cornell was accidenteel’
Chris Cornell en zijn vrouw Vicky Foto: Photo News

In een telefoontje met zijn vrouw Vicky na het concert van afgelopen woensdag zou Cornell verward hebben geklonken en gezegd hebben dat hij wellicht een pilletje te veel had geslikt. Toen zijn vrouw hem een uur later niet meer kon bereiken, verwittigde de vrouw een vriend van Cornell in het hotel. Die trof de zanger dood aan.

De vrouw van Cornell stelt verder dat woorden te kort schieten om haar verlies te omschrijven en dat Cornell een toegewijde man en vader was. ‘Hij was mijn beste vriend. Zijn familie kwam altijd op de eerste plaats, gevolgd door zijn muziek. Hij kwam nog speciaal overgevlogen voor moederdag en vertrok pas woensdagmiddag naar Detroit.’

‘Ik hoop dat verder onderzoek duidelijkheid kan brengen omtrent de dood van Chris. Ik weet dat hij hield van onze kinderen en dat hij hen nooit zou willen kwetsen door zelfdoding te plegen’, aldus de vrouw, die besloot met een woordje van dank voor het medeleven van de familie, vrienden en duizenden fans van Cornell.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfdodinglijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.Zelfdoding1813.be