TV-Tips. Met Matthias Schoenaerts naar Hollywood
Foto: rr

Vanavond is het naar goede traditie ‘vrijdag, filmdag’ op televisie. U kunt kiezen tussen het Hollywooddebuut van Matthias Schoenaerts, de beste ‘Batman’ film, of twee films van een zwaarder kaliber.

BLOOD TIES

Canvas, 22.15-0.20 uur

Met deze film maakte Matthias Schoenaerts in 2013 zijn intrede in Hollywood. Ook zijn tegenspeelster uit De rouille et d’os, Marion Cotillard, liep op de set rond. Ze spelen bijrollen in deze misdaadthriller, naast kleppers als Clive Owen en Billy Crudup.

THE DARK KNIGHT

Vier, 20.35-23.30 uur

De broers Nolan trekken het kinderlijke uit Batman in The dark knight, ongetwijfeld de meest virtuoze en complexe comic-bookverfilming ooit gemaakt. Wijlen Heath Ledger is verbluffend als The Joker.

FESTEN

NPO 2, 22.55-0.35 uur

In Festen loopt een familiefeest compleet uit de hand als een zoon zijn vader beschuldigt van misbruik. Thomas Vinterburg draaide deze moderne Deense filmklassieker volgens de regels van het ‘Dogma 95’-charter: met natuurlijk licht en een handcamera. Enigszins nefast voor de feestvreugde, maar een plezier voor de liefhebber van de betere cinema.

RABBIT HOLE

Eén, 23u30-0.55 uur

Becca en Howie Corbett proberen elk op hun manier de dood van hun zoontje Danny te verwerken. Becca, gespeeld door Nicole Kidman, wil het liefst alles vergeten, terwijl Howie, vertolkt door Aaron Eckhart, snel verder wil gaan met het leven. Terwijl Becca in het geheim antwoorden zoekt, vindt Howie troost bij een andere vrouw.