Militairen rijden van brug op sporen, trein voert noodstop uit
Foto: BELGA

Twee militairen uit Heverlee die deelnamen aan een militaire oefening in de provincie Luxemburg, zijn er door het oog van de naald gekropen toen ze met hun interventievoertuig van een brug reden en op de sporen belandden. Een trein die aankwam voerde een noodstop uit om een aanrijding te vermijden.

De militairen van Heverlee namen deel aan een militaire oefening in Léglise, in de provincie Luxemburg. Op de E411 nabij Libramont ging het gepantserde voertuig plots van de baan, ramde de vangrails en stortte meters naar beneden om tot stilstand te komen op de spoorlijn tussen Libramont en Bertrix.

Een trein die de plek van het ongeval naderde, kon nog net op tijd een noodstop uitvoeren, zegt Infrabel.

Militairen rijden van brug op sporen, trein voert noodstop uit
Een gelijkaardig voertuig crashte in Libramont. Foto: BELGA

‘De militairen raakten slechts lichtgewond’, zegt Eric Bollen die commandant operaties is in de provincie Luxemburg. Hij was ook op de oefening aanwezig en kwam onmiddellijk ter plaatse op de plek van het ongval. Die wagens kunnen wel tegen een stootje. Dat heeft wellicht hun leven gered’, aldus de legerchef.

Door het ongeval was het treinverkeer op de lijn lange tijd onderbroken omdat ook de bovenleiding geraakt werd.

Om het legervoertuig te takelen moest een grote kraan ter plaatse komen. Sinds kort is er weer spoorverkeer mogelijk op de lijn, laat de NMBS weten.