Bellewaerde opent eigen waterpark
Bellewaerde krijgt een aquapark Foto: Bellewaerde

Het pretpark Bellewaerde start met de bouw van een indoorwaterpark. Het project zou 17 miljoen euro kosten en zal Bellewaerde Aquapark heten. In het voorjaar van 2019 zou het waterpark klaar moeten zijn.

Bellewaerde Aquapark wil ‘het meest complete waterpark voor de hele familie’ worden. Het park zal verschillende waterglijbanen en speeltuigen krijgen. Voor de allerkleinsten wordt er een speelzone voorzien en de ouders kunnen relaxen in een welnesszone. En bij goed weer kan je buiten genieten van een ligweide. De volledige site van het park zal ongeveer 3.000 vierkante meter beslaan en zich op de parking aan de Meenseweg in Ieper bevinden.

De bouw van het aquapark zal ongeveer anderhalf jaar duren. De opening van het gloednieuwe indoorwaterpark is voorzien in het voorjaar van 2019.

Grootste investering

‘Dit project bevestigt dat onze aandeelhouders geloven in onze strategie’, zegt Stefaan Lemey, CEO van Bellewaerde. Er werd een bedrag van 17 miljoen euro vrijgemaakt voor het project. Daarmee is het de grootste investering die Compagnie des Alpes, het moederbedrijf van Bellewaerde, ooit heeft gedaan.

‘Meerdere marktstudies toonden het potentieel van de combinatie van Bellewaerde met een indoorwaterpark. Het hele Bellewaerdeteam is dan ook trots dat we dit belangrijke project kunnen realiseren’, zegt Lemey. ‘Het aquapark zal een algehele positieve impact hebben op Bellewaerde en op de werkgelegenheid. We zullen minimum 10 extra mensen kunnen aanwerven.’