Hackers hebben ook Disney te pakken
Johnny Depp in Pirates of the Caribbean. Foto: Imagenet

Bob Iger, CEO van Walt Disney, liet in een vergadering in New York City verstaan dat hackers een onuitgegeven film van Disney in handen hebben. Ze eisen ‘een groot bedrag’ in bitcoins, maar Disney weigert te betalen.

Disney zegt niet welke film de hackers precies in handen hebben, maar volgens de website Deadline zou het gaan om de nieuwste versie van ‘The Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales’. Deze film gaat vrijdag in de zalen in Amerika. Een andere nieuwe film, Cars 3 zal vanaf 16 juni te zien zijn in de zalen.

Als Disney weigert te betalen zullen de hackers eerst vijf minuten van de film bekendmaken, en later telkens 20 minuten tot wanneer hun financiële eis wordt ingewilligd.

The Pirates of The Caribbean-franchise bracht sinds 2003 al 3,72 miljard dollar in het laatje. Het is onduidelijk in welke mate de hacking hier effect op zal hebben.

Eerder werd het nieuwe seizoen van ‘Orange Is the New Black’ al illegaal gepost, omdat Netflix weigerde losgeld te betalen. Er werden tien afleveringen op Pirate Bay geplaatst, zes weken voor de officiële startdatum op 9 juni.