Mathieu van der Poel pakt eerste zege van het seizoen op de mountainbike

Het nieuwe veldritseizoen ligt nog maanden van ons verwijderd, maar dat betekent niet dat Mathieu van der Poel stil zit. Allesbehalve: De Nederlandse kampioen neemt deze week deel aan de BeMC, een mountainbikewedstrijd, en won er meteen de eerste rit in de Ardennen...

De eerste etappe, 87 kilometer lang van La Roche-en-Ardenne naar Tenneville, bevatte 2.400 hoogtemeters. De meervoudige Deense winnaar Sören Nissen werd tweede op 51 seconden, Belgisch kampioen Frans Claes werd derde op 3:18. Van der Poel begint zaterdag als leider aan de zware koninginnenrit van 100 kilometer (3.000 hoogtemeters).

“Dit had ik niet meteen verwacht”, reageerde Van der Poel op de website van zijn team Beobank Corendon. “Het was afwachten hoe ik de stage verteerd had, maar blijkbaar had ik al meteen goede benen. Het wedstrijdbegin verliep nochtans niet lekker. Ik reed lek en moest meteen achtervolgen. Het heeft best veel kracht en tijd gekost om weer vooraan te geraken.” Maar dat lukte en in de slotfase trok Van der Poel er alleen op uit. “Ik denk dat het ongeveer nog acht kilometer te gaan was toen ik alleen op kop reed.”

De wedstrijd duurt nog tot en met zondag. Van der Poel is dus niet bij de eerste wegwedstrijd van zijn team in de GP Wase Polders. Op 17 mei in Puivelde begint hij aan zijn wegprogramma.