Marjolein Vanoppen van de Universiteit Gent heeft in het programma ‘Over Eten’ een van de grootste vooroordelen over kraantjeswater uit de wereld geholpen. 'Kraantjeswater is minstens even goed als flessen, al dan niet zelfs beter', stelt ze.

'Kraantjeswater wordt nog iets strenger gecontroleerd dan flessenwater, waardoor de kwaliteit zeker goed genoeg is om het te drinken', vertelt ze aan presentatoren Danira Boukhriss en Kobe Ilsen. We hoeven ons ook geen zorgen te maken om de chloor die in het water wordt toegevoegd. 'De chloor wordt gebruikt om het water te desinfecteren. Zo kan het water in de leidingen veilig tot in de kraan geraken. En het is niet schadelijk voor de gezondheid.'

Voor wie het ondanks die verklaring alsnog lastig vindt om kraantjeswater te drinken, heeft Vanoppen nog een handig trucje. 'Laat het water gewoon even staan in een glas, en na verloop van tijd zal de smaak en geur van de chloor helemaal weg zijn.'