Voormalig presentator Hans Otten en sterrenchef Viki Geunes openen volgende maand een nieuwe horecazaak in Antwerpen. U Antwerp wordt een eat and sleep-concept, want naast een restaurant en een cocktailbar zijn er ook vijftien hotelkamers beschikbaar, allemaal in de schaduw van het MAS.

'U Antwerp is een plaats waar iedereen de hele dag terecht kan om eender welke reden: ontspanning, werk, liefde, ontdekking. In U staat, zoals de naam het zegt, de gast centraal', klonk het bij de voorstelling van de nieuwe horecazaak. Otten en Geunes stappen niet alleen in dit avontuur, maar worden bijgestaan door hun respectievelijke echtgenotes Colette Van Remortel en Viviane Plaquet.

De nieuwe horecazaak vond onderdak in twee historisch panden op het Eilandje, met uitzicht op de Antwerpse jachthaven. 'Geen enkele hotelkamer is een kopie. In elke kamer krijg je een ander gevoel en impressie. Zo blijf je bij elk verblijf nieuwe dingen ontdekken.' Voor het volledige design van zowel het restaurant als het hotel is één vrouw verantwoordelijk : Karine Ribbens van April One.

Naast lunch en diner, zal je ook voor ontbijt terechtkunnen bij U Antwerp. Geunes zelf blijft weliswaar aan de slag in de keuken van tweesterrenrestaurant 't Zilte, maar zorgt wel voor de culinaire invulling van U Antwerp, dat op 22 juni de deuren opent. Tommy Cavaliere wordt verantwoordelijk voor de keuken van het nieuwe concept.