Abbas: ‘Klaar om Netanyahu te ontmoeten als Trump aanwezig is’
Foto: AFP

De Palestijnse president Mahmoud Abbas is bereid tot een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu op voorwaarde dat die ontmoeting plaatsvindt onder het toeziend oog van de Amerikaanse president Donald Trump.

Zowel de Palestijnse president Mahmoud Abbas als de Israëlische Benjamin Netanyahu mochten de voorbije maanden al op de koffie bij Donald Trump. Die ziet ‘absoluut geen reden’ waarom er geen vrede zou komen tussen Palestina en Israël. ‘We krijgen dat geregeld’, zei de Amerikaanse president eerder. ‘Ik zie een zeer goede kans op vrede tussen Israël en de Palestijnen.’

Het lijkt er alleszins op dat er binnenkort een eerste ontmoeting plaatsvindt tussen het trio Abbas-Netanyahu-Trump. Abbas zei namelijk dat hij ‘binnenkort’ een bezoek verwacht van de Amerikaanse president aan de Palestijnse gebieden. En dat hij bereid is samen te zitten met Netanyahu mits Trump aanwezig is.

Trump had vorige week donderdag laten weten dat hij eind mei naar Israël gaat in het kader van een rondreis die hem ook naar Saudi-Arabië, Vaticaanstad, Brussel en Italië brengt. Hij had het niet expliciet over een bezoek aan de Palestijnse Gebieden.