Bloomon pakt uit met eigen tulp

Bloomon, waar je een abonnement kan nemen voor bloemen aan huis, pakt uit met een ‘eigen’ bloem, een gele tulp met gefranjerde blaadjes. Daarvoor werkte de Nederlandse online-bloemenservice samen met de kwekers van Remarkable Tulips.

Bloomon, dat boeketten samenstelt uit seizoensbloemen die rechtstreeks van de kweker komen en die vervolgens aan huis bezorgt, kan nu ook zijn eigen tulp gebruiken. De Tulipa Rebel Yellow, een gele tulp met gefranjerde blaadjes, werd woensdagavond voorgesteld in Amsterdam.

‘We zijn met onze kwekers en stilisten altijd op zoek naar verrassende bloemen. Dat we nu voor het eerst samen een nieuwe soort op de markt brengen, maakt het extra spannend’, aldus Patrick Hurenkamp, één van de drie oprichters van de online-bloemenservice.

De tulp werd gekweekt in de Nederlandse Noordoostpolder en is een vroegbloeier, met een grote bloem die helemaal opengaat. Zo zie je goed dat de bloemblaadjes niet helemaal glad, maar van onder tot boven gefranjerd zijn, aldus Bloomon, dat vooral steeds meer Belgische fans krijgt in de leeftijdsgroep van 25 tot 35 jaar.

‘Je zal deze tulp niet snel in de supermarkt vinden, daar is hij te groot en bijzonder voor’, zegt kweker Peter Leijten. De eerste partij die net geplukt is, is relatief klein, maar trouwe fans kunnen de bloem vanaf vandaag zien opduiken in hun boeket.