1 procent heeft belastingbrief al ingevuld
Foto: Photo News

Na amper vier dagen hebben al 38.000 belastingplichtigen hun aangifte voor dit jaar ingevuld op Tax-on-web. Dat is 1 procent van alle gebruikers van Tax-on-web.

Sinds dinsdag 25 april is Tax-on-web operationeel voor het digitaal indienen van de belastingaangifte 2017 (over de inkomsten van 2016). Het fiscale platform van de federale overheidsdienst Financiën kent meteen succes.

In minder dan vier dagen tijd hebben al 38.126 Belgen hun aangifte ingevuld en ingediend (cijfer om 12u45 deze middag). Dat komt overeen met ruim 1 procent van de totaliteit aan gebruikers van Tax-on-web. Vorig jaar waren er dat 3,68 miljoen en dit jaar allicht nog iets meer.

Volgens Francis Adyns, de woordvoerder van Financiën, zijn die vroege indieners een jaarlijks weerkerend fenomeen. ‘Er is een groep van belastingplichtigen die er komaf mee wil maken en hun aangifte zo snel mogelijk instuurt. Maar je moet dat aantal ook relativeren. De echte toeloop moet nog op gang komen.’

Uit ervaring weet de fiscus dat de stroom aan gebruikers van Tax-on-web vrij gelijkmatig loopt in de maand en begin juni, om een eerste keer te pieken eind juni en dan een tweede keer vlak voor de deadline van 13 juli. Vooral op 11, 12 en 13 juli zal dat het geval zijn.