Opnieuw huiszoekingen bij Bijzondere Belastinginspectie
Gewezen directeur Karel Anthonissen. Foto: Brecht Van Maele

Voor de tweede dag op rij heeft het Brusselse gerecht huiszoekingen laten uitvoeren in kantoren van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) en privéwoningen.

De huiszoekingen kaderen in een gerechtelijk onderzoek dat begonnen is na vier afzonderlijke klachten van administrateur-generaal Frank Philipsen van de BBI wegens schending van het beroepsgeheim en de perslekken die daaruit voortvloeien.

Dinsdag waren speurders van het Brusselse gerecht ook al binnengevallen in de kantoren van de BBI in Brussel, Antwerpen en Gent. Daarbij werd in Gent onder meer het bureau doorzocht van de vorige gewestelijke directeur, Karel Anthonissen. Ook in diens privéwoning werd een huiszoeking gehouden.

De opzijgeschoven BBI-directeur ligt al jaren overhoop met zijn oversten, die volgens waarnemers vermoeden dat hij achter een hele reeks perslekken zit.

De huiszoekingen zijn een nieuw hoogtepunt in een strijd die al vijf jaar aan de gang is, waarin Karel Anthonissen een hoofdrol blijft spelen. Zo haalde hij bij Optima alle klantengegevens op om te jagen op zwart geld, al werd hij teruggefloten door de rechtbank.