Gault&Millau bekroont ‘innovatieve’ Piet Huysentruyt
Foto: michel vanneuville

Hij kreeg met 16,5 op 20 al een mooie score van Gault&Millau, maar de restaurantgids strooit met nog meer lof voor Piet Huysentruyt en beloont hem met de ‘Trophée Innovation 2017’.

Nog geen vier jaar nadat Piet Huysentruyt een nieuw restaurant opende in zijn thuishaven Les Vans, kan hij een nieuwe pluim op zijn hoed steken. Het team van sterrenrestaurant Likoké wordt door de Franse editie van restaurantgids Gault&Millau geroemd als meest innovatieve keuken in de regio Auvergne-Rhône-Alpes.

‘Dat we deze prijs te danken hebben aan het feit dat we koffie in onze recepten verwerken, doet dubbel deugd’, vertelde Huysentruyt na de uitreiking in het restaurant van Michel Chabran aan Ambiance. Hij beschouwt het als een knipoog naar zijn vader Walter, die in Congo een koffieplantage exploiteerde. Het restaurant draagt ook diens Congolese bijnaam.