Komono opent eerste flagshipstore in Antwerpen
SS2017 Komono

Zeven jaar nadat ze hun eerste accessoires op de markt brachten, opent het Belgische Komono zijn eerste eigen winkel, uiteraard in thuisstad Antwerpen.

Anton Janssens en Raf Maes lanceerden zeven jaar geleden het Belgische accessoiremerk Komono, Japans voor kleine spulletjes. Eerst waren er de zonnebrillen, dan de horloges en sinds vorig jaar ook brillen op sterkte. Genoeg aanbod dus om een volledige winkel te vullen, en dat doen ze voortaan ook, met hun eerste flagshipstore in Antwerpen.

Een geschikt pand vonden ze in de Lombardenvest, waar lichte kleuren en verschillende spiegels ervoor zorgen dat de ruimte groter lijkt. Maar de grootste verrassing vind je in de ‘Curated Room’. Daar wordt werk tentoongesteld van het kunstenaarsduo Stéphane Schraenen en Carla Arocha, bekend als de vrouw van Luc Tuymans, ‘om de verstrengelde relatie met kunst te benadrukken’.

Komono opent eerste flagshipstore in Antwerpen
Komono opent eerste flagshipstore in Antwerpen

Janssens en Maes vertrokken bij de lancering van Komono vanuit het idee dat kwaliteitsvolle accessoires niet per se een hoog prijskaartje hoeven te hebben, en dat idee houden ze ook nu nog in stand met prijzen die starten bij 49,95 euro.

Daarnaast pakken ze wel regelmatig uit met originele samenwerkingen, zoals met de Amerikaanse kunstenaar Andy Rementer, muzikant Baloji en de Magritte Stichting. Dat heeft ervoor gezorgd dat hun accessoires in meer dan vijftig landen worden verkocht.