Ikea verdeelt poster van Brussels duo Hell’O
Foto: ikea

Voor het derde jaar op rij pakt meubelketen Ikea uit met een limited edition kunstcollectie, die deze keer bestaat uit twaalf handgetekende posters. Een daarvan is het werk van het Brusselse kunstenaarsduo Hell’O.

Na straatkunst in 2015 en een fotografische kunstcollectie in 2016 concentreert Ikea zich deze keer op tekenen, en pakt uit met twaalf handgetekende posters die in gelimiteerde oplage worden verspreid. De twaalf uitverkoren kunstenaars hebben elk een eigen stijl en tekenen onder meer met grafiet, pen en inkt, waskrijt, houtskool en waterverf.

Een van de geselecteerde kunstenaars is het Brusselse duo Hell’O, die al muurschilderingen nalieten in Charleroi, Leuven, Hasselt en Genk, en wiens werk momenteel ook te zien is bij The Crystal Ship in Oostende, het Brusselse metrostation Beurs en in Vilvoorde.

Jerome Meynen en Antoine Detaille tekenen samen hele reeksen wonderlijke wezens die op het eerste gezicht gewoon leuk om te zien zijn en blijk geven van een rijke verbeelding, maar waar voor de aandachtige toeschouwer vaak een diep symbolisme in schuilt.

Ikea verdeelt poster van Brussels duo Hell’O
Foto: Ikea

Het werk dat ze maakten voor Ikea heet We are one, en kost 9,99 euro. ‘Het was onze bedoeling om een positieve mix te maken van mensen en dieren in een personage met meerdere grappige hoofdjes’, klinkt het. ’We hebben heel wat kleuren en motieven gebruikt die zijn geïnspireerd op Afrikaanse ‘tribal’ kunst, het werk van de Memphisgroep en popcultuur.’

 

Progress#hellocollective #painting #vilvoord #mural #inprogress

A post shared by jerome meynen/ hell'o (@jer_hellocollective) on

 

New mural at the bourse Subway station in brussels center for the project "la ligne" #hellocollective #mural #painting #laligne #brussels

A post shared by jerome meynen/ hell'o (@jer_hellocollective) on