1 april: Marc Coucke zet Walibi-kangoeroe op straat
Marc Coucke die pretpark Walibi koopt en zelf bezoekers wil verwelkomen verkleed als bever? U raadt het al, het is vandaag 1 april. De Standaard Online lijst voor u de leukste aprilvissen op.

Schopt de rechtse presidentskandidaat François Fillon het straks niet tot in het Élysée, dan komt hij misschien wel in Ukkel wonen, zo weet La Libre Belgique. Afgelopen weekend zouden hij en zijn echtgenote Penelope, die momenteel onder vuur liggen voor fictieve tewerkstelling van familieleden, al een woning bezocht hebben.

Helaas voor de mensen die hun kans wilden wagen: K3 zoekt geen K4. Dat stond te lezen op een fansite van de meidengroep. En nee, Kathleen Aerts was niet één van de allereerste kandidaten om haar status van ex-K3 opnieuw te veranderen. Hanne, Klaasje en Marthe zullen het alleen moeten doen.

Hogeschool UCLL lanceert een luchtbrug tussen de campussen in Diepenbeek en Diest. Marc Vandewalle: 'Met tien campussen op de as Leuven-Limburg malen we vele kilometers. De tijd die hierin verloren gaat, rekening houdend met files, is erg kostbaar'. Als oplossing kocht de hogeschool onlangs een transporthelikopter waarmee men dagelijks studenten en personeelsleden kan transporteren.

Na Axel Witsel zou Kevin Vandenbergh de tweede Belgische voetballer zijn die een lucratief contract versiert in China, zo meldt Sporza. De 33-jarige voetballer stapt van tweedeprovincialer Aarschot over naar Yuren Jie in de Chinese tweede klasse en kondigt dat vol trots aan op de eerste dag van april. 'Ik denk dat Aarschot voor mij een paar miljoen opstrijkt. Hoeveel precies weet ik niet. Voor Aarschot is dat natuurlijk een ongelofelijke zaak.'

La Dernière Heure weet dan weer dat Marc Coucke nu ook pretpark Walibi heeft gekocht en meteen grootste plannen heeft: de bekende kangoeroe zou hij vervangen door een bever. Voor de heropening op 1 juni zou Coucke ook zelf in het pak kruipen om als mascotte de bezoekers te verwelkomen.

Google pakt op 1 april steevast uit met een 'specialleke'. Dit jaar laat de zoekrobot toe om Pacman te spelen in Google Maps, dezelfde mop die ze in 2015 lanceerden. Het enige dat je moet doen is de applicatie (of de website) van Google Maps openen en op het icoontje van Pacman klikken. Als je je locatieverzieningen aanzet kan je ook echt spelen in je eigen buurt, al moeten er wel genoeg straten zijn die de figuurtjes kunnen doorkruisen.

Google Nederland heeft de special effects bovengehaald. Om iets te doen aan het slechte weer bij onze noorderburen, introduceren ze Google Wind. Google Wind zorgt ervoor dat de Nederlanders zelf het weer kunnen bepalen, en dat met behulp van hun typische ouderwetse windmolens.

De gemeente Asse deelt vandaag cadeautjes uit: omdat er afgelopen winter niet zo vaak moest worden gestrooid, heeft de gemeente vijf ton strooizout op overschot. Omdat het stockeren meer kost dan de aankoop, kan elk gezin vandaag tien kilogram strooizout komen ophalen bij de gemeentelijke werkliedencentrale, zo stond deze week te lezen in het infoblad van de gemeente.

Coolblue lanceert vandaag een nieuw concept: de Pakketvertrager. De online retailer reageert hiermee op de trend dat alles steeds sneller moet. Klanten die wat langer willen uitkijken naar hun bestelling, klikken de optie Pakketvertrager aan. Het pakket wordt dan opzijgelegd in de pakketjeskelder en kan daar zomaar maanden blijven liggen. 'Vandaag besteld? Ooit in huis. Veel leuker én spannender', aldus Coolblue.

Op de website van Marine Traffic kan u vandaag niet alleen het scheepvaartverkeer live volgen maar ook de vissen die in de Noordzee en onze kanalen zwemmen.

Eentje die nogal doorzichtig is, maar wel grappig, is de actie van Autoglass Clinic. Zij pakken vandaag uit met een autovoorruit op sterkte. 'Geen bril meer nodig in de auto, en hét middel tegen diefstal van de wagen', klink het op Facebook.

Tweeling Jonathan en Kevin Borlée zouden een radicale carrièreswitch overwegen, volgens de gespecialiseerde site Atletiek Nieuws. Zou zou hun papa verklapt hebben dat 'Borlée wordt Bobslee' cito presto werkelijkheid zou worden. De vele verwijzingen naar '(april)vissen' vertellen een heel ander verhaal.