De bevers van Walibi zijn gered
Foto: Walibi/Shutterstock

Geweldig nieuws voor de familie bevers die hun intrek had genomen bij de bomen aan de rand van attractiepark Walibi. In samenwerking met natuurorganisatie Natagora hebben de eigenaars van het recreatiedomein besloten dat de dieren mogen blijven.

Een houten achtbaan in pretpark Walibi werd bedreigd door een groep bevers. De dieren knagen aan bomen die naast ‘De Weerwolf’ staan. Hierdoor bestond het risico dat de hoge bomen op de rollercoaster zouden vallen. ‘Daarom moeten de bevers weg’, maakte een woordvoerder van het pretpark maandag bekend. Men overwoog zelfs om de dieren te laten inslapen.

Op die beslissing komt het park nu terug. ‘We gaan de bomen verstevigen en de dieren mogen er blijven’, aldus Natagora. De familie verwijderen zou ook niets uithalen, zegt de milieuorganisatie, want dan zou het een kwestie van tijd zijn voordat een andere groep bevers zich daar zou willen komen settelen.

Ook Walibi zelf kan zich vinden in het akkoord, zeggen ze. Ze zijn niet van plan om de dieren op te sluiten, maar de bomen net in te sluiten en te omringen met een hek. De wilde dieren kunnen zo in hun natuurlijke habitat leven, zonder dat ze een gevaar vormen voor ‘De Weerwolf’ en de attractiegangers.

De bevers van Walibi zijn gered
Foto: Walibi